Статус постійного резидента

Огляд

Постійний резидент має право в'їжджати і виїжджати з Канади.

Проте, для того, щоб отримати статус постійного резидента (що приїхав в Канаду), необхідно фізично бути присутнім в Канаді не менше двох років впродовж п'ятирічного періоду, після чого можна буде отримати статус постійного резидента (що приїхав в Канаду).

Винятки з цього правила:




  * Постійний резидент, що супроводжується канадським чоловіком/жінкою або громадянином Канади, який знаходиться з ним в цивільному шлюбі;
   * Постійний резидент-дитина до 22 років, що супроводжується батьками - громадянами Канади;
   * Постійний резидент, який є працівником на постійній основі в канадській фірмі, державній службі Канади або на державній службі в провінції Канади;
   * Постійний резидент-дитина до 22 років, що супроводжується одним з батьків, який є постійним резидентом і який знаходиться за межами Канади в якості працівника на постійній основі в канадській фірмі, державній службі Канади або на державній службі в канадській провінції.


Постійний резидент може втратити свій статус у разі, якщо він не виконує покладених на нього зобов'язань. В цьому випадку його можуть депортувати, і він буде вимушений покинути Канаду. Рішення про депортацію може бути оскаржене в IAD впродовж 30 днів з моменту отримання повідомлення.

Contact Form