Заявки на категорію "Сімейна імміграція"

Оглядр

Возз'єднання сім'ї є одним з найважливіших пріоритетів Міністерства Імміграції і Громадянства Канади. Ця категорія призначена для заявників, що мають близького родича, який є громадянином або постійним резидентом Канади.

Заявники у рамках цієї категорії не повинні оцінюватися за системою балів або відповідати критеріям відбору, які використовуються в інших категоріях.

Замість цього, вони знаходяться під опікою родичів, які надаватимуть допомогу при облаштуванні в Канаді.


Кого можна спонсорувати

Тільки наступні члени сім'ї можуть виступити одержувачем спонсорства : подружжя; шлюбні партнери, що досягли 16-річного віку; батьки; дідусі/бабусі; утриманці, включаючи дітей, усиновлених до 18 років; діти, що знаходяться під опікою; брати; сестри; племінники або племінниці; онуки; внучки; діти-сироти до 18 років, що не перебувають в шлюбі, у тому числі і в цивільному.

Спонсори і співспонсори

Спонсорство передбачає юридичне зобов'язання з метою допомоги іноземним громадянам. Щоб бути спонсором, необхідно відповідати певним вимогам по рівню доходу, викладеним в Законі "Про імміграцію і захист біженців". Спонсор і будь-який співспонсор несуть відповідальність за забезпечення основних потреб спонсорованої людини і членів її сім'ї на час від трьох до десяти років після їх прибуття в Канаду. Якщо канадський спонсор не допомагає іноземному громадянинові, і іноземець вимушений отримувати соціальну допомогу, то влада може прийняти відповідну міру покарання для спонсора.

Додаткові спонсори потрібні в ситуації, коли один спонсор не може задовольнити мінімальні фінансові потреби. Подружжя і цивільні партнери, які є постійними жителями Канади або канадськими громадянами, можуть бути додатковими спонсорами.

Співспонсори покладають на себе ті ж зобов'язання, що і спонсор, вони також повинні підписати бланки заяв на спонсорство. Спонсор і додатковий спонсор мають бути постійними резидентами Канади.

Спонсори і співспонсоры мають бути постійними резидентами Канади або її громадянами у віці від дев'ятнадцяти (19) років. Спонсори і додаткові спонсори повинні мешкати в Канаді. У разі, якщо спонсори знаходяться за межами Канади, необхідно довести, що вони планують повернутися в Канаду із спонсорованим родичем.

Додатковим спонсором не може бути: банкрот, особа, у якої попереднє спонсорування було невдалим, особа, що знаходиться у в'язниці або звинувачується в скоєнні тяжкого кримінального злочину.

Всиновлення дитини з іншої країни

Для всиновлення дитини з іншої країни необхідно спочатку звернутися до відповідних державних установ, уповноважених надавати допомогу в усиновленні. Після ухвалення рішення про всиновлення, необхідно почати процес спонсорства і імміграції. Для отримання додаткової інформації про міжнародне всиновлення, будь ласка, зверніться в наш офіс.

Медичне обстеження

Заявник і його утриманці (незалежно від того, чи супроводжують вони заявника, чи ні) зобов'язані пройти медичне обстеження. Медичний огляд має бути виконаний лікарем, який має дозвіл служби по Громадянству і Імміграції Канади на виконання цих завдань. Заявник і кожен з утриманців повинні пройти медичне обстеження, яке підтвердить, що жоден з них не має захворювань, які могли б бути небезпечні для громадського здоров'я, або які можуть призвести до значних витрат з боку канадської системи охорони здоров'я і / або соціальних служб.

Документи з правоохоронних органів

Усі заявники і утриманці старше за вісімнадцять (18) років повинні надати документи від правоохоронних органів кожної з країн, в яких вони мешкали більше шести місяців. Заявникові, можливо, доведеться звернутися в Консульства, Посольства і Вищі Комісії цих держав для отримання необхідних документів.

Виїзд з Канади

Постійний резидент має право в'їжджати і виїжджати з Канади. Проте, для того, щоб отримати статус постійного резидента (що приїхав в Канаду), необхідно фізично бути присутнім в Канаді не менше двох років впродовж п'ятирічного періоду, після чого можна буде отримати статус постійного резидента (що приїхав в Канаду). Винятки з цього правила:


   * Постійний Резидент, що супроводжується канадським чоловіком/жінкою або громадянином Канади, який знаходиться з ним в цивільному шлюбі;
    * Постійний резидент -дитина до 22 років, що супроводжується батьками- громадянами Канади;
    * Постійний резидент, який є працівником на постійній основі в канадській фірмі, державній службі Канади або на державній службі в провінції Канади;
    * Постійний резидент -дитина до 22 років, що супроводжується одним з батьків, який є постійним резидентом і який знаходиться за межами Канади в якості працівника на постійній основі в канадській фірмі, державній службі Канади або на державній службі в канадській провінції.


Постійний резидент може втратити свій статус у разі, якщо він не виконує покладених на нього зобов'язань. В цьому випадку його можуть депортувати, і він буде вимушений покинути Канаду. Рішення про депортацію може бути оскаржене в IAD впродовж 30 днів з моменту отримання повідомлення.

Для отримання додаткової інформації про процедури подання заявки на отримання постійного місця проживання в Канаді в категорії "Кваліфікований фахівець", будь ласка, зв'яжіться з нашим офісом.

Contact Form