Сприяння процесу оформлення Вашої заяви в Канаду

Огляд

Подання заявки на постійне місце проживання за допомогою системи Express Entry

ПРИМІТКА: з 1 січня 2015 року уряд Канади ввів нову систему управління заявами Express Entry. Використання системи Express Entry обов'язкове для усіх, що бажають іммігрувати на підставі таких економічних програм, як Canadian Experience Class, (Імміграція на підставі досвіду роботи в Канаді), The Federal Skilled Worker Program (Програма "Кваліфікований фахівець"), The Federal Skilled Trades Program (Імміграція фахівців технічних направленостей) і опціонально для тих, що бажають іммігрувати по Provincial Nominee Program (Провінційній програмі імміграції).

Процес подання заявки і система балів

Заявникам, які кваліфікуються в одну з програм по економічній імміграції (дивіться нижче), необхідно буде заповнити он-лайн анкету кандидата, використовуючи систему Express Entry.

Заявникам будуть присуджені бали, грунтуючись на чинниках, які допоможуть оцінити можливості кандидата досягти успіху в Канаді. Максимально можна отримати 1200 балів за наступними критеріями:


   * 500 балів: основні чинники, що включають в себе вік, освіту, мову і наявність канадського досвіду

   * 100 балів: трансфер навичок, у тому числі наявність іноземних кваліфікацій, звань і досвіду роботи

   * 600 балів: наявність Positive Labour Market Impact Assessment (Позитивної Оцінки Ринку Праці) або Provincial Nomination Certificate (Сертифікату Номінації від Провінції)


Кандидати у супроводі чоловіка або партнера по цивільному шлюбу отримають на 100 балів менше в категоріях «Основні чинники» (Core Human CapitalFactors) і «Трансфер навичок» (Skill Transferability), щоб з урахуванням балів для чоловіка або партнера по цивільному шлюбу, загальна сума балів не перевищувала максимально допустиму.

Заявники, які на даний момент не мають пропозиції роботи, підтвердженої Позитивною Оцінкою Ринку Праці (Labour Market Impact Assessment), зобов'язані також зареєструватися у Банку Зайнятості (Job Bank). Банк Зайнятості сприятиме в контактах з потенційними працедавцями і допомагатиме при поданні заявки.

Заява потрапляє в Express Entry Pool - свого роду накопичувач заяв на імміграцію. Заявки в Express Entry Рool будуть регулярно перевірятися, і найбільш кваліфіковані кандидати, так само як і ті, що мають positive Labour Market Impact Assessment, отримуватимуть запрошення на подання заявки на постійне місце проживання. Після отримання запрошення, у кандидата є 60 днів, щоб заповнити бланк заявки і надати необхідні документи.

Економічні програми імміграції – огляд

Щоб подати заявку на постійне місце проживання в Канаді, використовуючи систему Express Entry, Вам необхідно кваліфікуватися в одну з програм по економічній імміграції, які описані нижче.

Категорія "Канадський досвід"

У категорію "Канадський досвід" потрапляють іноземні громадяни, які працюють в Канаді не менше одного року. Вони можуть подати заяву на статус постійного резидента на підставі досвіду роботи в Канаді. Щоб претендувати на цю категорію, заявник повинен мати як мінімум один рік досвіду роботи на повну ставку в Канаді впродовж трьох років перед поданням заяви. Кандидати також повинні відповідати певним мовним критеріям і надати інформацію про те, чи планують вони жити за межами Квебека.

Програма провінцій (PNPs)

Більшість провінцій в Канаді уклали угоду з канадським урядом, яка дозволяє їм безпосередньо брати участь у відборі іммігрантів, що бажають оселитися в цій провінції. Будь ласка, зв'яжіться з нами, щоб отримати додаткову інформацію. На першому етапі Ви повинні вибрати провінцію, в якій хотіли б замешкати. Влада провінції прийматиме рішення з Вашого питання, грунтуючись на власній необхідності в іммігрантах. Має значення Ваш щирий намір оселитися в цьому регіоні.

Перш ніж подавати заяву на імміграцію в Канаду, заявники цієї категорії повинні завершити процес затвердження кандидатури на рівні провінції.

Після отримання підтвердження від провінції про те, що Ви визнані кандидатом на імміграцію, Вам слід подати окрему заяву на статус постійного резидента до Міністерства Імміграції і Громадянства Канади (CIC). Працівник CIC зробить оцінку Вашої заяви на підставі канадських імміграційних правил.

Рішення працівника імміграційної служби грунтуватиметься не на 6 чинниках відбору, а на інформації про специфічні потреби провінції у фахівцях цієї категорії.

Програма "Кваліфікований фахівець"

Під цю категорію підпадають заявники, що мають високий рівень освіти і / або значний досвід роботи, які можуть бути затребувані на канадському ринку праці. Заявник повинен відповідати певним критеріям, щоб претендувати на категорію "Кваліфікований фахівець". Ці критерії викладені у форматі системи балів.

Бальна система

Кваліфікація заявника оцінюється за системою балів. Ця система грунтується на шести (6) чинниках, на підставі яких візовий працівник нараховує бали. Цими чинниками є:

Освіта (максимум 25 балів) - вищий рівень освіти і загальна кількість років навчання заявника.

Володіння мовою (максимум 24 + 4 бали) - уміння заявника говорити, розуміти, писати і читати на одній з двох офіційних мов Канади - англійській або французькій.Будь ласка, зверніть увагу, що якщо заявник отримує бали по чиннику мови, володіння мовою має бути підтверджене документально. Знання другої офіційної мови оцінюється на додаткові 4 бали.

Досвід роботи (максимум 15 балів) - кількість років, впродовж яких заявник працював по професії.

Вік (максимум 12 балів) - поточний вік заявника. Ідеальним є вік від двадцяти одного до сорока дев'яти (21-49) років.

Зайнятість в Канаді (максимум 10 балів) - або а) запрошення на постійну роботу, або б) заявник нині працює в Канаді і має дозвіл на роботу, який дійсний впродовж дванадцяти (12) місяців і який був підтверджений HRSDC.

Можливість адаптації (максимум 10 балів) – заявникові можуть бути присуджені бали по цьому чиннику, якщо він зможе довести, що він або члени його сім'ї з легкістю зможуть адаптуватися до життя в Канаді. Наприклад, особи, що мають освіту, влаштовані на роботу, так само члени сім'ї, що мають посвідку на постійне проживання або громадянство.

Прохідний бал складає 67 пунктів. Якщо заявник отримує оцінку, яка трохи менше, ніж прохідний бал, то візовий працівник може сам додати декілька балів, якщо заявник зможе довести свою здатність успішно влаштуватися в Канаді. Будь ласка, зверніться в наш офіс для отримання додаткової інформації.

Подружжя

Чоловіком/жінкою може бути особа, що досягла 16-річного віку і яка є :


   * законним чоловіком/жінкою;

   * партнером по цивільному шлюбу;

   * partner знаходиться в подружніх стосунках


Утриманці

Дитиною-утриманцем є:


   * • Дитина у віці до 19 років, яка не має чоловіка або цивільного партнера;

   * • Дитина-інвалід у віці до 19 років, яка залежить від фінансової підтримки батьків.


Медичне обстеження

Заявник і його утриманці (незалежно від того, чи супроводжують вони заявника, чи ні) зобов'язані пройти медичне обстеження. Медичний огляд має бути виконаний лікарем, який має дозвіл служби по Громадянству і Імміграції Канади на виконання цих завдань. Заявник і кожен з утриманців повинні пройти медичне обстеження, яке підтвердить, що жоден з них не має захворювань, які могли б бути небезпечні для громадського здоров'я, або які можуть призвести до значних витрат з боку канадської системи охорони здоров'я і / або соціальних служб.

Документи з правоохоронних органів

Усі заявники і утриманці старше за вісімнадцять (18) років повинні надати документи від правоохоронних органів кожної з країн, в яких вони мешкали більше шести місяців. Заявникові, можливо, доведеться звернутися в Консульства, Посольства і Вищі Комісії цих держав для отримання необхідних документів.

Виїзд з Канади

Постійний резидент має право в'їжджати і виїжджати з Канади. Проте, для того, щоб отримати статус постійного резидента (що приїхав в Канаду), необхідно фізично бути присутнім в Канаді не менше двох років впродовж п'ятирічного періоду, після чого можна буде отримати статус постійного резидента (що приїхав в Канаду). Винятки з цього правила:


   * Постійний резидент, що супроводжується канадським чоловіком/жінкою або громадянином Канади, який знаходиться з ним в цивільному шлюбі;

   * Постійний резидент-дитина до 19 років, що супроводжується батьками- громадянами Канади;

   * Постійний резидент, який є працівником на постійній основі в канадській фірмі, державній службі Канади або на державній службі в провінції Канади;

   * Постійний резидент- дитина до 19 років, що супроводжується одним з батьків, який є постійним резидентом і який знаходиться за межами Канади в якості працівника на постійній основі в канадській фірмі, державній службі Канади або на державній службі в канадській провінції.


Постійний резидент може втратити свій статус у разі, якщо він не виконує покладених на нього зобов'язань. В цьому випадку його можуть депортувати, і він буде вимушений покинути Канаду. Рішення про депортацію може бути оскаржене в IAD впродовж 30 днів з моменту отримання повідомлення.

Для отримання додаткової інформації про процедури подання заявки на отримання постійного місця проживання в Канаді в категорії "Кваліфікований фахівець", будь ласка, зв'яжіться з нашим офісом

Contact Form